• NärConline

  Välkommen till NärCons egna version av Serious Request och Musikhjälpen, NärConline. Dygnet runt torsdag 23 juli - söndag 26 juli sänder vi på Twitch från kulturhus Agora i Linköping. Allt för att stötta Radiohjälpens insamling för riskgrupper i COVID-19-pandemin. Vi vill ha med oss så många individer och organisationer i detta så häng med! ♡

 • Vi skapar NärConline tillsammans

  Dags att skapa innehåll för över 75 timmar med kärlek ♡

  Tillsammans är vi starka

  NärCon assemble!

  Hur kan jag hjälpa till?

  Hjälp oss fylla streamen med roligt, nördigt, NärCon-relaterat innehåll! Ge oss förslag här på vad du vill se och vad du vill att vi ska prata om, eller skicka in ditt eget bidrag här: narconline@narcon.se. Ju tidigare du gör detta desto bättre så kan vi skapa en så bra produktion som möjligt allihopa 🖤

 • Programledarna

  Dessa individer kommer att leda streamen dygnet runt under dess 75 timmar ♡

  Cornelia "Corre"

  Corre är farlig 😎 Utöver det är Corre ansvarig för programledarna här i NärConline samt över Main Stage på NärCon Sommar.

  Samir "Combatglue"

  Samir har varit aktiv i konvents scenen sedan UppCon 2 och kan nu hittas engagerad nästan överallt i nörd-sfären. Numera jobbar han helt tid med SverokTV och sitt egna företag.

  Magdalena "Magda"

  Magda pluggar till fysioterapeut, tränar Crossfit och skriver på en fantasybok, men är framförallt stolt hundägare till en liten Shetland sheepdog 🐕

  Linnéa "Nina"

  Kulturtant till max och engagerad i HBTQ+. Kan under NärConline brista ut i spontanopera, berätta om sina lastbilsturer under BärCon samt förklara sin passion över spelet GRIS.

  Arhan

  Nörd av högsta kaliber: Star Wars, Marvel, Gaming, Streaming, rollspel och lajv. Med raskatterna Leia & Luke till hjälp så strider han för jämlikhet och rättvisa vart han än ser den.

 • Hjälp oss kämpa mot

  COVID-19 ♡

  Den 23-26 juli skulle spel- och cosplayfestivalen NärCon Sommar 2020 ha ägt rum i Linköping, dock är festivalen framflyttad till nästa sommar på grund av den pågående pandemin. Men vi som arrangerar NärCon vill inte ge upp! Istället fyller vi vecka 30 med kärlek och slår tillbaka mot COVID-19 tillsammans. ♡ Hjälp oss genom att skänka pengar här till Radiohjälpens insamling för insatser till riskgrupper i pandemin. Inget bidrag är för litet; varje krona räknas! Radiohjälpen beskriver fonden så här:
   
  "Med anledning av den rådande pandemin ber Radiohjälpen allmänheten om hjälp för stödinsatser till äldre, personer med underliggande sjukdomar och andra särskilt sårbara grupper i Sverige. Vi behöver akut bistå de människor som drabbas hårdast av viruset och isoleringen. Genom gåvor kan Radiohjälpen stödja organisationer som jobbar med riskgrupperna. Aktiviteter kan vara att ge information och hjälp i kontakten med myndigheter och sjukvård, att leverera mat och mediciner, eller att sätta upp digitala stödgrupper och sociala aktiviteter."

 • Vill ditt företag eller organisation vara med oss och kämpa mot COVID-19?

  Hör av dig direkt till mig så hittar vi på någonting riktigt häftigt tillsammans!

   

  /Sam Anlér, huvudansvarig för NärConline

 • Cosplaytävlingar

  Vi var många som såg fram emot cosplaytävlingarna på NärCon Sommar. Nu kör vi ändå!

  Novice, Intermediate, Performance, Walk On, Pass the Brush & NärCon Photography Contest

 • NärCon blir digitalt

  Volontärer och deltagare fyller streamen med content

  Det går att göra mer än bara content!

  Vi kan ta hand om varandra och rädda världen

  Starta egna engagemang! Gå ihop med dina kompisar och panta burkar, sälj begagnade grejer eller gör något annat kreativt för att bidra till insamlingen. Glöm inte att berätta för oss om vad du hittar på!

  Aw, yeah! This is happenin'!

  Let's blast through with Sonic Speed!

  Peppa järnet! Titta på streamen, bjud in alla du känner till att delta, dela NärCons Facebook-inlägg, ordna NärConline-kalas för dina småsyskon, skicka dina roligaste memes till din farmor och sprid kärleken med taggen #narconline!

 • Häng med oss på Facebook!

  Vill du peppa med oss inför NärConline? Gå då med i Facebookeventet!

 • Schemats highlights!

  Det kommer att hända massor av saker under streamens 75 timmar! Här hittar du ett fåtal av de större sakerna som händer men mycket mer händer, kolla nästa sektion för allt. eller klicka här för att lägga till hela schemat i din Google Calendar.

  Torsdag den 23 juli

  • 09:37 – Streamen startar!
  • 18:00 – Cosplay Novice
  • 20:00 – Invigning
  • 21:00 – Digifes
  • 22:30 – AMV-tävling

  Fredag den 24 juli

  • 00:00 – MonteFjanton: Felix Recenser
  • 18:00 – Cosplay Intermediate
  • 18:45 – Bethesda presents: Fallout Cosplay on NärConline
  • 20:00 – Cosplay Performance
  • 22:00-08:00 – Sveriges Radio med P3 Spel tar över studion 

  Lördag den 25 juli

  • 15:00 – NärCon Photography Contest
  • 21:00 – Cosplay WalkOn
  • 22:00 – The Mischief Managers: CMV + Q&A
  • 22:45 – Avantgarde Cosplay: CMV + Q&A

  Söndag den 26 juli

  • 00:00 – MonteFjanton: Felix Recenserar
  • 11:00 – Avslutningsshow
  • 12:00 – NärConline är slut~
 • NärConlines fullständiga schema

  Schemat är inte klart men här kan du se vad som är på gång! Klicka på en händelse för att få veta mer om den. Ifall du vill lägga in hela schemat i din Google Calendar så klicka då här. Vi uppdaterar schemat löpande så kika in här med jämna mellanrum~

 • #cosplaymania

  Cosplay är kul! För varje 500 kr som skänks in till #cosplaymania så kommer Corre att skapa en helt egen cosplay med tyger, kartonger och annat roligt ifrån NärCons lager hittat utav hennes medarbetare. Hur många otroliga cosplays kommer hon att kunna skapa?!?!

  #magda_gains

  Magda påstår att hon kan lyfta, men frågan är hur mycket? För varje 100 kr som kommer in till #magda_gains måste Magda lyfta något tungt i studion. Om vi får in 1 000kr måste det lyftas 10 gånger. Låt oss trötta ut henne ordentligt

  #keps

  Samir ska tydligen äga extremt många kepsar. Men frågan är, hur många egentligen? För varje 50 kr som kommer in till #keps så måste Samir byta till en ny keps i streamen som han inte haft tidigare. Varje keps måste han på sig i ~5 minuter och får han slut på kepsar...ja då måste han lösa det. Samlar vi 5 000 kr till #keps måste han fixa 100 st olika kepsar som han byter mellan under ~8 timmar. Vad kommer vi få se för spännande?

  #nina_gala

  Nina "älskar" 90-talsmusik. Och vad känns mer 90-tal än bandet Aqua? Låt oss få henne att framföra sin kärlek till denna musik! För varje 1 000 kr vi får in på #nina_gala så måste Nina sjunga en låt av Aqua i streamen. Får vi höra både Cartoon Heroes, Barbie Girl och Doctor Jones?

  #nerdyfacts

  Han påstår ju att han kan, den där Arhan. Sätt honom på prov. För varje 200 kronor och uppåt så är kravet att han skall säga något obskyrt Marvel eller Star Wars fakta. Ju mer pengar desto obskyrare

  #dansa_sam

  Få Sam att dansa alldeles för mycket. För varje krona som doneras med hashtaggen #dansa_sam så måste Sam dansa en sekund under streamen i Dance Dance Revolution på en dansplatta. Hur svettig kan vi göra hen?

  Vad mer ska vi ha för insamlingar?

  Skicka dina förslag till oss! Ska våra programledare göra något? Ska vi hålla någon omröstning? Allt som gör att vi kan ge mer till Radiohjälpen <3

 • Kommentarer om NärConline

  "NärConline glädjer mig"

  - Då ett av Linköpings bästa och viktigaste evenemang, NärCon, ställdes in blev många av oss naturligtvis besvikna. Att de kreativa arrangörerna nu ställer om och gör NärConline glädjer mig och jag blir återigen imponerad av deras handlingskraft och kreativitet. Jag hoppas verkligen att alla nu är generösa och bidrar till välgörenhet samtidigt som de njuter av över 70h livestream, säger Anders Thorén, Mötes- och evenemangschef på Visit Linköping

  "Inspirerad av AGDQ, Musikhjälpen & Serious Request"

  - Jag är inspirerad av Musikhjälpen som är en riktigt häftig produktion och vill därför göra något liknande. Även om inte vi kan ha vår festivalvecka fylld med kärlek så kan alla vi arrangörer och våra 12.000 besökare göra någonting med all vår energi, säger Sam Anlér, projektledare för NärCon.​

  "Detta projekt känns helt rätt"

  - Agora är en kreativ mötesplats och detta projekt är något som känns helt rätt. Vi har börjat planera för hur vi kan skapa mer aktiviteter med detta tema under vecka 30 och ser fram emot att samarbeta med NärCon, säger Linda Edenor, kulturutvecklare på Agora.​

 • Discord

  På NärCons officiella Discord kan du hänga med oss i form av voice och chatt, men även engagera dig i NärConline och diskutera idéer!

 • Vi sänder dygnet runt!

  Streamen startar den 23 juli kl.09:37 och slutar den 26 juli kl.12:00. Det vill säga exakt när vår festival skulle ha ägt rum, dygnet runt. Du kan kolla in sändningen på Twitch och behöver inget konto för att titta.

 • Vad händer i NärCon-världen?

  Du hittar NärCon på Facebook, Instagram, Twitter och många fler ställen. Här kan du snabbt se vad som händer just nu~