• Spread the love

  Vill du visa din kärlek för NärCon? Då är detta rätt sida för dig, här lägger vi ut material som du själv kan använda dig av för att producera NärCon-pepp. Tveka inte att skicka in dina bakgrundsbilder och annat material till oss; de bästa laddar vi upp här!

 • NärCons grafiska profil

  Vad du behöver för att skapa ditt egna NärCon-material~

  broken image

  Här hittar du NärCons kompletta grafiska profil med alla symboler, logotyper och färger. Det är denna grafiska profil vi följer när vi skapar evigt NärCon-material som inte är knutet till ett specifikt NärCon-evenemang utan är tänkt att det ska synas och användas många gånger ^_^

 • NärCon Sommar 2024

  Den grafiska profilen för evenemanget.

  broken image

  Här kan du hitta den kompletta grafiska profilen för NärCon Sommar 2024 med alla dess symboler, logotyper och såklart sommarens färger! Profilen är i PDF-format och öppnas bäst i ett program som exempelvis Illustrator för att kunna dra nytta av att den är vektoriserad.

  broken image

  Cosplay Lineup

  Vill du visa upp inför festivalen vilka dräkter du planerar att ha? Då kan du använda dig av denna mall. Den finns i två olika varianter som du bägge hittar på lineup.narcon.se

 • NärCon-typsnittet

  Nedan hittar du instruktioner kring NärCons typsnitt handmålade av Jimmy Gustafsson. Men kan du inte vänta, vill du ha det direkt?

 • Hur fungerar NärCons typsnitt?

  NärCon har ett eget komplett typsnitt med vilket du kan skriva i stort sett vad du vill. Förutom traditionella tecken hittar du även följande symboler i typsnittet:

  broken image

  Du skapar dem genom att göra något av följande:

  • Skriva in något följande tecken: ß ∂ ƒ ¸ ˛ √ ª
  • Genom att på en Mac trycka: Alt + s, Alt + d, Alt + f, Alt + g, Alt + h, Alt + j eller Alt + k.
  • Genom att under Windows använda dig av programmet ”Teckenuppsättning” och infoga respektive symbol.

  Så vad väntar du på? Ladda hem typsnitten och börja producera redan idag! De fungerar så klart i alla program på din dator, exempelvis Photoshop, Word etc och är så klart i vektorgrafik så att du kan förstora upp dem hur mycket du vill!

  Utvecklingen av typsnittet

  Typsnittet är skapat av Jimmy Gustafsson och Öga Design som målade varje tecken för hand med kalligrafipensel för att sedan scanna in.

   

  För att det ska bli riktigt snyggt

  • I Photoshop: För att det ska se riktigt bra ut i Photoshop måste Antialiasing aktiveras och ställas in på ‘Strong’ eller ‘Crisp’. Detta på grund av komplexiteten och antalet ankarpunkter i tecknena.
  • I Word: Är du intresserad av typografi och vill att dokumentet ska bli riktigt snyggt när du använder typsnitten i Word? Markera då texten, tryck ctrl (cmd på Mac) + d, välj Avancerat och aktivera sedan kerning.
 • 3D-modell av NärCon-draken

  Har du alltid velat leka med en 3D-modell av NärCon-draken? Nu kan du det! Här hittar du videoklipp av draken, bilder med exempeltextur samt 3st Maya-originalfiler av modellen som skapades av Patrick O’Carroll.

 • Wallpapers

  Har du skapat din egna NärCon-bakgrund? Dela den hemskt gärna med oss till peppen@narcon.se <3

  broken image
  broken image
  broken image
  broken image
  broken image
  broken image

  Foto: Gabriel Kulig

  broken image

  Foto: Gabriel Kulig

  broken image

  Foto: Kim Ventura

  broken image

  Foto: Gabriel Kulig

  broken image

  Foto: Sam Anlér

 • Det finns många NärCon-foton

  Vi har tagit massor av foton genom åren. Dessa får du använda så länge du anger att fotot är ifrån NärCon tillsammans med fotografens namn ♡